Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
1/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
2/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
3/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
4/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© MaryEllen Kowalewski : Baxt Ingui Architects
5/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
6/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© MaryEllen Kowalewski : Baxt Ingui Architects
7/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
8/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
9/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
10/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
11/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
12/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Peter Peirce
13/15

Carriage House

Project Manager : Baxt Ingui Architects© Baxt Ingui Architects
14/15

Carriage House

CARRIAGE HOUSE RENOVATION : BROOKLYN NY
2,821 SF : WITH BAXT INGUI ARCHITECTS

THIS CARRIAGE HOUSE IS ONE OF A ROW OF FOUR ORIGINALLY BUILT AS STABLES IN 1857. IN THE 1950’S IT WAS CONVERTED TO A TWO-FAMILY DWELLING WITH A SIX-CAR PARKING GARAGE ON THE GROUND FLOOR AND A STUDIO APARTMENT AND TWO-BEDROOM APARTMENT ON THE UPPER FLOOR. IN CONVERTING THE PARKING TO OCCUPIABLE LIVING SPACE THE HOUSE WAS OVER THE ALLOWABLE FAR PER THE ZONING CODES. THEREFORE, A VARIANCE WAS FILED TO CONVERT IT TO A SINGLE-FAMILY DWELLING. THE HOUSE WAS A COMPLETE GUT RENOVATION LEAVING ONLY THE FRONT AND REAR FACADES, AS WELL AS A PORTION OF THE ROOF AT THE FRONT. THE DESIGN OF IT IS CENTERED AROUND THE NEW MODERN STAIR. A SINGLE-CAR GARAGE WAS MAINTAINED ON THE GROUND FLOOR. THIS FLOOR HOLDS THE PRIVATE LIVING AREAS. THE SECOND FLOOR IS THE PUBLIC AREA WITH TWO BEDROOMS AND A FAMILY ROOM AT THE REAR. THIS AREA CAN BE CLOSED OFF FROM THE MORE PUBLIC AREA WITH A SLIDING DOOR. THE EXISTING ROOF WAS DEMOLISHED AND RAISED TO CREATE A DOUBLE-HEIGHT SPACE WITH 17’ HIGH CEILINGS. THERE ARE CLERESTORY WINDOWS ON ONE SIDE AND AN OFFICE/GUEST ROOM ON THE OTHER SIDE, WHICH OVERLOOKS A NEW LARGE ROOF DECK.

15/15
Remodeling and Home Design